|
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
 |
Автор |
|
| Повідомлення |  |
|
Yaremko Консультант
|
Написане: четвер жовтня 29, 2009 2:06 pm Тема повідомлення: |
|
| olgaslavik написав(ла): | | Після пологів в мене нормалізувався цикл. Тривалість циклу становить 25 днів. |
Після пологів потрібно починати свої спостереження спочатку (якщо спостерігалося до вагітності).
Оскільки я є консультантом Бірмінгемського методу то подаю його правила
| Цитата: | ІНТЕРПРЕТАЦІЯ КАРТ ПІСЛЯ ПОЛОГІВ
При штучному або змішаному вигодовуванні дитини необхідно пам'ятати що:
неплідними можна вважати тільки перші три тижні після пологів;
спостереження за БТТ і слизом треба розпочинати з 22 дня після пологів;
доцільно проводити спостереження за шийкою матки: будь-які зміни її положення, щільності і ступеня розкриття вказують на можливість відновлення плідності.
Необхідно також пам'ятати, що плідність у жінок, котрі годують дитину штучним або змішаним способом, може відновитися досить скоро — вже з 4-6 тижня після пологів.
При повністю природному грудному вигодовуванні (за ВООЗ) жінка, залишається неплідною доки дотримується такого способу годування і плідність повертається після переходу на змішаний спосіб годування.
Але є жінки, у яких плідність повертається досить швидко. Як правило, така особливість передається по спадковості.
Не спостерігалося повернення плідності при повному природному годуванні грудьми раніше 12 тижня після пологів. Також у деяких жінок неплідність утримується довший час і після переходу на змішане годування, особливо, якщо виключне годування грудьми було впродовж 6-ти місяців і довше.
Період від пологів до першої менструації (кровотечі) називається післяпологовим періодом, незважаючи на його тривалість.
Інтерпретація проявів слизу шийки матки:
день появи будь-якого відхилення від ОМН необхідно трактувати як перший день потенційної плідності;
до останнього дня прояву відхилення від ОМН додаємо 4 дні, ввечері четвертого дня закінчується період потенційної плідності;
коли є відчуття «сухо» і жінка впевнена у своїх спостереженнях, тоді статеві стосунки можуть бути кожного дня ввечері, в інших випадках кожного другого дня ввечері.
У післяпологових циклах (Першим після пологів вважається цикл, в якому після першої менструації наступила овуляція. Основним доказом того, що овуляція відбулася, є підвищення БТТ) .фаза плідності в перших трьох післяпологових циклах (незалежно від довжини фази вищих температур) закінчується як в основному методі, тільки ми додаємо ще один день вищих температур, тобто:
ввечері третього дня температури над покривною лінією (якщо 3-я температура знаходиться на 0,2°С вище від покривної лінії; якщо ця умова не виконується, тоді чекаємо на появу 4-ї температури, яка повинна тільки знаходитися над покривною лінією) плюс ще один день температури над покривною лінією, тобто ввечері четвертого дня, а у виняткових випадках — п'ятого;
ввечері третього дня після піку слизу;
ввечері третього дня після піку шийки матки.
!Вирішальним є той фактор, який з’являється останім!
Від четвертого циклу застосовуємо типові правила.
Фаза плідності завершується:
ввечері третього дня температури над покривною лінією (якщо третя температура знаходиться на 0,2°С вище від покривної лінії; якщо ця умова не виконується, тоді чекаємо на появу четвертої температури, яка повинна тільки знаходитися над покривною лінією);
ввечері третього дня після піку слизу;
ввечері третього дня після піку шийки матки.
! Вирішальним є той фактор, який з’являється останім!
Впродовж перших трьох післяпологових циклів, починаючи з першого овуляторного циклу, фазу передовуляційної неплідності не визначаємо (не враховуємо післяпологовий період, навіть, якщо в кінці його була овуляція). Фазу плідності відкриваємо з першого дня циклу.
Починаючи з четвертого післяпологового циклу переходимо до типових правил визначення періоду передовуляційної неплідності.
Фаза плідності починається:
у день появи будь-якого слизу або змін відчуття з «сухо» на «вже не сухо»;
в перший день зміни положення, консистенції або відкриття шийки матки;
наступного дня після отриманного з обрахунків.
!Вирішальним є той фактор, який з’являється останім!
|
| olgaslavik написав(ла): | | Скажіть, будь ласка, яка імовірність завагітніти перед місячними? |
якщо ви правильно оприділили овуляцію і закрили правильно період плідності то не можливо завагітніти.
якщо ж ви питаєте про те чи можна завагітніти перед першою менструацією після пологів то часто перед менструацією передує овуляція і тому можна завагітніти. Нажаль статистики незнаю. |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: понеділок листопада 02, 2009 6:55 pm Тема повідомлення: |
|
Прошу дайте мені, будь ласка, відповідь на ще таке питання.
В мене маленька дитина і я часто вночі встаю до неї. Дитині вже 11 місяців, грудьми я її не годую з 3.5 міс.
Як це може вплинути на правильнвсть і точність вимірювання температури? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: вівторок листопада 03, 2009 12:52 pm Тема повідомлення: |
|
| olgaslavik написав(ла): | В мене маленька дитина і я часто вночі встаю до неї. Дитині вже 11 місяців, грудьми я її не годую з 3.5 міс.
Як це може вплинути на правильнвсть і точність вимірювання температури? |
так це може вплинути на показник БТТ
| Цитата: | Які чинники впливають на БТТ?
На БТТ впливають: хвороба, нервове напруження, стрес, недосипання, короткий відпочинок (менше 3-х годин), зміна клімату, подорож, ліки, алкоголь, зміна часу і способу вимірювання БТТ. На вигляд графіка може вплинути і зміна термометра.
Якщо діє один із цих чинників, необхідно на карті самоспостереження зазначити його у рядку "Фактори впливу на Т°". |
найчастіше це проявляється так званими "Американськими гірками" при яких тяжко оприділити овуляційний період і таких днів в яких був вплив на БТТ ми до уваги не беремо.
Як варіант спати із дитиною (яка як правило буде дуже за це вдячна бо такий контакт матері і дитини є дуже важливий для неї), або нехай за дитиною в таких випадках догляне чоловік (хоча це трохи гірший варіант бо як правило наші чоловіки працюють і хочуть гарно вистатися перед роботою що є зрозумілим), або присунути якнайближче ліжечко дитини щоб не ставати чи ще щось придумати |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: четвер грудня 10, 2009 12:39 am Тема повідомлення: |
|
А як визначити плідний період, якщо, наприклад, цикл триває 25 днів. На 15 день відбувся скачок температури, а 20 20 пік слизу. Тоді неплідних днів так мало? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: четвер грудня 10, 2009 11:15 am Тема повідомлення: |
|
| olgaslavik написав(ла): | | А як визначити плідний період, якщо, наприклад, цикл триває 25 днів. На 15 день відбувся скачок температури, а 20 20 пік слизу. Тоді неплідних днів так мало? |
А ви попробуйте визначати не пік слизу а пік матки. І подивіться що вийде |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: четвер грудня 10, 2009 7:02 pm Тема повідомлення: |
|
| Цитата: | | А ви попробуйте визначати не пік слизу а пік матки |
А пік матки взагалі припадає на 10-12 день.
Був навіть такий цикл:
- 12 день пік матки
- 16 день пік слизу
- 20 пік теиператури.
Що тоді? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: четвер грудня 10, 2009 7:44 pm Тема повідомлення: |
|
Пришліть мені ваші цикли по можливості 6 останіх yaremko_@bigmir.net |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: субота грудня 12, 2009 12:08 am Тема повідомлення: |
|
| Цитата: | | Пришліть мені ваші цикли по можливості 6 останіх |
Пришлю, але трошки пізніше. В мене їх не має в електронному варіанті, тому треба подумати як їх краще записати. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: субота грудня 12, 2009 12:46 pm Тема повідомлення: |
|
Є пару варіантів в екселі як графік, заповнити табличку на сайті http://www.babyplan.ru/ або скопіювати малюнком чи ще якось |
|
| Догори |
|
 |
Світланка
З нами з: 26.12.08 Повідомлення: 3 Звідки: Івано-Франківська обл.Снятинський р-н., смт. Заболотів
|
Написане: четвер вересня 22, 2011 2:24 pm Тема повідомлення: |
|
Люди а де всі?? Чому такий потрібний нам розділ форуму спить?!!! я от зі скрипом можу сказати що освоїла метод, правда в процесі освоювання (методом проб і помилок) народила другого синочка але тепер вперто живу згідно зі своїм графіком і сумлінням. Дівчатка А-у! Ви де! .інколи потребую спілкування з однодумцями і консультації. "Бебіплан", де я для перепровірки заношу свої графіки для мнен трішки не аморальних форум. Було б супер, як би тут хтось написав програмку для ведення графіків. |
|
| Догори |
|
 |
|
|