|
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
 |
Автор |
|
| Повідомлення |  |
|
Yaremko Консультант
|
|
| Догори |
|
 |
Барбадинка
|
Написане: неділя січня 11, 2009 2:31 am Тема повідомлення: |
|
Перечитала трохи, те що дівчата писали...Про ГВ - погоджуюсь - це прекрасно!Богдан їсть 1,5 роки цицю і він щасливий і я. Ходила я на навчання, прочитала багато літератури.Годувала я правильно, жодних проблем ні з молоком, ні з годуванням, ні з грудьми не мала...Хочу зазначити, що, коли манюні було 3 місяці - я вийшла на роботу. Няня годувала по вимозі замороженим в спец.контейнерах молоком, а я зціджувалась кожні 2 години на роботі і морозила молоко. До 5,5 місяців нічим більше не догодувувала, не допоювала, дурачка не давала... У нас був ДИСБАКТЕРІОЗ!До 4 місяців! Кліпсієлла і стафілокок золотистий... І ні його відсутність, ні його присутність з ГВ в мене пов'язано не було. Єдине - ГВ допомагає боротись із дисбактеріозом!
А взагалі все дуже індивідуально! |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: понеділок січня 12, 2009 1:15 pm Тема повідомлення: |
|
В мене був випадок особа вже 4 місяці боролася із дисбактеріозом дитини і нічого. Поки давала лікарство ніби все добре переставала знов проблеми починалися, а ж поки не викинула дурак, збільшила тривалість годування, налагодила зміни грудей і почала догодовувати зцідженим молоком (тільки той верхній відслоєний вершок) (В таких випадка дитина висмоктує багато переднього молока з низьким змістом жиру, що проходить через травну систему занадто швидко й викликає симптоми дизбактеріозу) Коли вона прийшла на наспупний прийом до лікаря то повідомила що забрала в дитини дурак і вже таких проблем немає на що її лікарка висварила бо дитині обов'язковий дурак бо ....
Дисбактеріоз (від гр. dys- "порушення, розлад", bacterіo- "бактерії" й -sіs "стан") або дисбіоз - порушення якісного або кількісного балансу мікроорганізмів в організмі, у цьому випадку, у кишечнику. Це значить, що змінилася пропорція бактерій у кишечнику або там з'явилися незвичайні для нормальної флори мікроорганізми. Дисбактеріоз часто позв'язують із лікуванням антибіотиками й кишковими інфекціями.
У складі грудного молока є біфідус-фактор, речовина, що сприяє росту біфідобактерій. Не дивно, що біфідобактерії становлять 95-99% флори кишечнику дітей на грудному вигодовуванні. Біфідобактерій, які іноді називають ще пробіотиками, є частиною здорової флори кишечнику. Це саме ті пробіотики, які зазвичай прописують як лікування від дисбактеріозу. Ці добрі "лицарі" сприяють травленню, нормальній роботі імунної системи, а також не дають розростатися потенційно патогенним бактеріям, які приводять до захворювань. Біфідобактерії переважають у кишечнику в дитини доти, поки грудне молоко становить більшу частина харчування дитини. Крім цього, у кишечнику грудної дитини в невеликих кількостях можуть жити стрептококи, бактероїди, клостриди, мікрококи, ентерококи й кишкова паличка (E.Colі). Всі ці мікроорганізми є нормальною флорою травного тракту дитини на грудному вигодовуванні.
Діагностування дисбактеріозу проводиться по симптомах або ж аналізу калу на дисбактеріоз. Визначити симптоми дисбактеріозу важко, тому що цей стан не є захворюванням згідно "Міжнародної статистичної класифікації хвороб і проблем, пов'язаних зі здоров'ям" Десятого перегляду (МКБ-10) - документу Всесвітньої організації охорони здоров'я, що є загальноприйнятою міжнародною діагностичною класифікацією в охороні здоров'я.
Численні дослідження показали, що грудне молоко захищає дітей від захворювань, навіть якщо кишечник колонізований патогенними мікроорганізмами. Наприклад, у складі грудного молока є антитіла й фактори проти кишкової палички, холерного вібріона, сальмонели, шигели, ротавіруса й лямблії. Це означає, що в стільці може висіватися патологічний мікроорганізм, але дитина при цьому не проявляє ніяких симптомів захворювання. У складі грудного молока є все необхідне для запобігання зневоднювання, а також антитіла, які допомагають дитині впоратися з інфекцією, і також фактори, які дозволяють відновити нормальну флору кишечнику. |
|
| Догори |
|
 |
|
|