| Попередня тема :: Наступна тема |
 |
Автор |
|
| Повідомлення |  |
|
GLORIA
|
Написане: понеділок квітня 28, 2008 11:46 am Тема повідомлення: Планування сім"ї |
|
Звичайна для мене тривалість циклу 27-28 днів,відхилень не було жодного разу.Проте попередній цикл був 13 днів(температуру тоді ще не вимірювала),а наступний 30 зі стрибком температури на 17 день.Що це може означати і чи можу я визначати фазу передовуляційної неплідності в теперішньому циклі? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: п'ятниця травня 02, 2008 5:35 pm Тема повідомлення: |
|
Чому у вас був цикл 13 днів не знаю можлива це через який стрес чи якісь інші особливості. Та і допускається 2 цикли в рік без овуляції.
Щож до наступного циклу то там все добре бо якщо стрибок був 17 дня то за 12-16 днів має бути менструація у вас через 13 днів. Все добре.
Щож до визначення то в перших 3 циклах (по новій модифікації) ми немаємо права визначати передовуляційний період
| Цитата: | -якщо жінка тільки починає спостереження за своїми циклами і не має чітко визначених довжин циклів впродовж останнього року, тоді перші три цикли, які вона спостерігає вона повинна вважати себе плідною від першого дня циклу;
-від четвертого до шостого циклу перші 5 днів циклу можна вважати неплідним, якщо ні один з попередніх циклів не був коротшим 26 днів.
Якщо цикли були коротшими, тоді застосовуємо обрахунок: «найкоротший цикл мінус 21» і отримуємо останній неплідний день;
-з 7 до 12 циклу для визначення фази передовуляційної неплідності застосовуємо обрахунок: «найкоротший цикл мінус 21» і отримуємо останній неплідний день;
-починаючи з 13 циклу застосовуємо обрахунок: «найкоротший цикл мінус 20». |
|
|
| Догори |
|
 |
GLORIA
|
Написане: субота травня 03, 2008 11:04 am Тема повідомлення: |
|
В книжці "Вчимося розпізнавати плідність"нічого не бачу про три цикли,в підрахунках спостереження за першими шістьма.Чи є ще новіша модифікація? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: неділя травня 04, 2008 5:42 pm Тема повідомлення: |
|
| GLORIA написав(ла): | | В книжці "Вчимося розпізнавати плідність"нічого не бачу про три цикли,в підрахунках спостереження за першими шістьма.Чи є ще новіша модифікація? |
В книжці "Вчимося розпізнавати плідність" на ст 48 написано
| Цитата: | Визначення фаз плідності та неплідності в менструальному циклі жінки
Підрахунок
У перших шести циклах спостереження підрахунки не виконують (умовно вважають, що плідність розпочинається у перший день циклу).
Від 7-го до 12-го циклу від тривалості найкоротшого з 6-ти попередніх циклів віднімаємо 21;
з 13-го циклу від тривалості найкоротшого з 12-ти попередніх циклів віднімаємо 20.
Умовою для використання підрахунку є підтвердження, що попередній цикл був двофазним (овуляторним), свідченням чого було підвищення температури в попередньому циклі. |
В книжці написана класична версія методу, а у 2001 році колектив авторів Бірмінґемського методу розпізнавання плідності запропонував нову модифікацію методу, яка є більш зручною для подружніх пар |
|
| Догори |
|
 |
GLORIA
|
Написане: понеділок травня 05, 2008 2:59 pm Тема повідомлення: |
|
Вибачаюсь.Читала-забула.Що являє собою метод Ліги подружжя подружжю?Де можна про нього прочитати? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: понеділок травня 05, 2008 7:14 pm Тема повідомлення: |
|
| GLORIA написав(ла): | | Що являє собою метод Ліги подружжя подружжю?Де можна про нього прочитати? |
Це той самий симпто-термальний метод, лише інші правила, спосіб занотовування отриманої зі спостережень інформації. Він використується в США. Має свою специфіку яка полягає в методі розповсюдженню цієї інформації (це як правило сімейна пара яка вже давно займається тим методом навчає інших пар, чоловік як правило розмовляє з чоловіком а жінка з жінкою на деяких моментах розмовляють разом).
Де про цей метод можна знайти інформацію навідь не знаю. Якщо ви знаєте англійську можливо ви і знайдете на якомусь сайті, але як правило інформацію про правила методів планування сім'ї не виставляється на сайтах завжди є адреси консультантів. |
|
| Догори |
|
 |
мануна
|
Написане: понеділок грудня 15, 2008 12:49 pm Тема повідомлення: планування сім'ї |
|
Доброго дня. Я міряю базальну темпреатуру, слідкую за цирвікальним слизом і положенням шийки матки, адже тривалий час лікуюся від безпліддя. Підкажіть, будь ласка, чому шийка матки після овуляції не повернулася у попереднє положення. Вона м'яка і дуже високо знаходиться, хоча у мене уже 28 день циклу. Чи може це бути зумовлене вагітністю. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: понеділок грудня 15, 2008 1:54 pm Тема повідомлення: Re: планування сім'ї |
|
| мануна написав(ла): | | Доброго дня. Я міряю базальну темпреатуру, слідкую за цирвікальним слизом і положенням шийки матки, адже тривалий час лікуюся від безпліддя. Підкажіть, будь ласка, чому шийка матки після овуляції не повернулася у попереднє положення. Вона м'яка і дуже високо знаходиться, хоча у мене уже 28 день циклу. Чи може це бути зумовлене вагітністю. |
Щоб щось відповісти потрібно знати в який день циклу у вас вийшов 3 день температури над покривною лінією та в який день циклу у вас був пік виділення слизу. |
|
| Догори |
|
 |
|