|
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
 |
Автор |
|
| Повідомлення |  |
|
Olka
|
Написане: вівторок квітня 17, 2007 6:32 pm Тема повідомлення: деякі поради |
|
Оскільки сайт http://pregnant.simya.org.ua/ переміщено на нову адресу http://pregnant.com.ua/, то я вирішила розділ з порадами перенести у форум.
Якщо маєте інші питання, просимо надсилати їх у розділ Консультації http://forum.ymka.com.ua/viewforum.php?f=17
| Цитата: |
Дитинка має виділення з носика.
Можна використати сольовий розчин для закапування по 2 каплі в носик (1/2 склянки води, пів ложечки солі). Рекомендуємо перед кожним гулянням закапувати носик материнським молоком.
Як доглядати за вушками новонародженого?
Якщо Ви не миєте вушка при купанні, тоді м'якою шматинкою витріть вушко ззаду, а паличкою висушіть. Не використовуйте палички для внутрішнього миття вушка! Це небезпечно!
Чи можна продовжувати купати дитину, якщо я маю рани на руках?
В такому випадку намагайтеся купати дитинку в рукавицях!
Як мити ванночку дитинки?
Не використовувати жодних хімічних засобів до миття! Якщо дуже брудна ванночка, то можна помити її содою. У всіх інших випадках достатньо мити щіточкою з дитячим милом.
Як часто купати дитинку в розчині марганцівки?
Перше купання повинне бути в розчині, але надалі використовувати марганцівку не частіше 1 разу в тиждень!
Дитинка погано спить, які трави можна використати для купання дитинки?
Спробуйте ванночку з липи: 250 г липового цвіту на 5 л води - кип'ятити 1 хв, процідити і вилити в ванночку. Можна також пробувати ванночки з м'ятою, мелісою.
Якщо є подразнення на шкірі дитини, що можна додавати при купанні?
Рекомендуємо ванночку з висівок. В емальованій посуді 1/2 кг висівок, 1 л води, перекип'ятити, процідити і додати в ванночку до купання.
Дитинка має гіпертонус, які трави можна використати для купання дитинки?
Спробуйте ванночку з бруньок сосни: 250 г бруньок на 5 л води - кип'ятити 1 хв, процідити і вилити в ванночку.
Якщо є пітничка, що можна додавати при купанні?
Спробуйте ванночку з череди або кори дуба.
4 ст. ложки череди на 1/2 л води - кип'ятити 3-5 хв, дати настоятися протягом 1 години. Процідити і вилити в ванночку. Також можна робити аналогічні настої з трав: ромашки, звіробою, календули, подорожника чи волошки.
Якщо дитина неправильно взяла груди, що робити?
В такому випадку спробуйте запхати мізинець між десни дитини, вона обов'язково відкриє ротик і Ви зможете по-новому прикласти до грудей.
Що робити, якщо в дитинки з'явився пелюшковий дерматид?
Якщо зявилося подразнення тоді намагайтеся використовувати мінімум косметичних засобів для дитини. Відмовтесь від памперсів на користь пелюшок. Рекомендуємо також підмивати дитинку в дубовій корі після кожного виділення.
Що робити, якщо вдома новонароджена дитина і багато комарів?
Можна скористатися кремом - драпу лен, також мазь "Спасатель" дитячий, або народний засіб - зелень петрушки.
|
|
|
| Догори |
|
 |
kedio
|
Написане: середа квітня 18, 2007 2:36 am Тема повідомлення: Re: деякі поради |
|
| Цитата: |
Дитинка має виділення з носика.
Можна використати сольовий розчин для закапування по 2 каплі в носик (1/2 склянки води, пів ложечки солі). Рекомендуємо перед кожним гулянням закапувати носик материнським молоком. |
гулянням чи годуванням  |
|
| Догори |
|
 |
Olka
|
Написане: середа квітня 18, 2007 6:38 pm Тема повідомлення: |
|
перед гулянням молочко буде природньо захищати носик від інфекцій... |
|
| Догори |
|
 |
Ука
|
Написане: неділя квітня 22, 2007 12:53 am Тема повідомлення: |
|
Можна додати пару своїх копійок - просто з досвіду?
При гіпертонусі ми використовували шишки хмелю в матрацик і верес для ванн. Також можна використовувати корінь валеріани, але обережно, бо чутливі діти можуть дати зворотню реакцію - перезбудження.
щодо комарів. Я відверто боялася мазати подібними штуками дитину (про петрушку не знала). Робила так. За годину перед сном відчиняла в кімнаті балкон і включала рейд чи раптор. десь через годину, як комарі повиздихали, виключала ту трутку. а хвилин за 10 закривала балкон. В результаті і кімната перед сном вивітрювлася, і пернатих не було. Ну а надворі вони нам якось не особливо долягали.
Від пелюшкових подразнень, як на мене, нема нічого ефективнішого, ніж голопопство. Крім того я помітила, що діти індивідуально реагують на різні підгузники. Можна спробувати змінити марку.
Ще про купання. Я не використовувала жодної марганцовки. Мило - від сили раз в місяць. Вони сушать шкіру, змивають захисний шар. КАТЕГОРИЧНО не використовувати антибактеріальні мила типу Севгарда (то і дорослих стосується), бо вони вбивають всі бактерії, в тому числі, захисні. |
|
| Догори |
|
 |
Olka
|
Написане: понеділок квітня 23, 2007 11:48 am Тема повідомлення: |
|
нас ще жодного разу не вкусив комарик за цей рік
я настільки їх НЕ ЛЮБЛЮ, що всю кімнату перед сном з тапком в руках перевіряю
| Цитата: | | Я не використовувала жодної марганцовки | .
чомусь це радять всі після пологового у перші купання використовувати. В нас з малої вся шкірка злазила після пологів, марганцівка була б дуже небезпечна. Вона ж ще більше сушить.
До речі, аби та шкірка добре злазила то ми мазали після купання олійками. Але потім якась пані порадила намастити перед купанням - і на кілька хвилин залишити. Шкірка зникла
До якого віку Ви купали в кипяченій воді? |
|
| Догори |
|
 |
kedio
|
Написане: середа травня 16, 2007 3:08 am Тема повідомлення: |
|
| Olka написав(ла): | я настільки їх НЕ ЛЮБЛЮ, що всю кімнату перед сном з тапком в руках перевіряю  |
смерть до людей приходить біла та з косою, а до мух в трусах та з газетою
 |
|
| Догори |
|
 |
Галюся
|
Написане: п'ятниця лютого 01, 2008 5:44 pm Тема повідомлення: Щодо пелюшкового дерматиту |
|
Я постійно користуюся Судо-кремом, нам його првозять з Польщі, дуже помічний при будь-яких прищиках. Це я вже переконалася на багатьох дітках.
І ще для своїх дітей я використовую підгузники Хагіс, так як від Памперсів постійно запріває все. Хагіси на мою думку карще пропускають повітря. |
|
| Догори |
|
 |
Ука
|
Написане: п'ятниця лютого 01, 2008 5:50 pm Тема повідомлення: Re: Щодо пелюшкового дерматиту |
|
| Галюся написав(ла): | Я постійно користуюся Судо-кремом, нам його првозять з Польщі, дуже помічний при будь-яких прищиках. Це я вже переконалася на багатьох дітках.
|
А довготривалі наслідки?
Замазувати будь-які прищики вкрай не раджу. Шкіра - один із шляхів виведення з організму токсинів (скажімо, внаслідок боротьби з інфекцією чи контакту з алергеном). Перекривши цей шлях ви провокуєте відкладення цієї гидоти в інше місце. Чи скажімо, накопичення в організмі з подальшим викидом у значно гірших обсягах. Як наслідок - атопічні дерматити, котрі у разі замазування гормональними мазями (люблять це наші медики) можуть вилізти навіть в асму у старшому віці. |
|
| Догори |
|
 |
Галюся
|
Написане: п'ятниця лютого 01, 2008 6:03 pm Тема повідомлення: |
|
Підскажіть будь-ласка, чи дуже шкодить на дитинку наявність компютера в квартирі? |
|
| Догори |
|
 |
Галюся
|
Написане: п'ятниця лютого 01, 2008 6:23 pm Тема повідомлення: |
|
А що хібі Sudocrem гормональний? там на баночці пише,що цей крем антисептичний для дітей і дорослих з проблемами шкіри, гіпоалергічний, який можна використовувати при пелюшковому дерматиті, і він справді допомагає. |
|
| Догори |
|
 |
|
|