|
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
 |
Автор |
|
| Повідомлення |  |
|
Syanka
|
Написане: понеділок липня 28, 2008 5:25 pm Тема повідомлення: Дисбактеріоз |
|
Доброго дня. Я тільки зареєструвалась, тому не знаю з чого почати. У мене двійня - хлопчики, їм по 4 місяці. З 3-го місяця почали хворіти, вурчання у животику, запори, слизові виділення із попки при яких діти дуже сильно кричать. Виявлено дисбактеріоз кишечника(забагато бактерій). Перепробувала все, не допомагає. Допоможіть якщо хтось знає, або з цим зіткнувся. Діти на штучному годуванні. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: понеділок липня 28, 2008 7:58 pm Тема повідомлення: |
|
Я таких проблем не мала і порадити нічого не можу як звернутися до лікаря.
Я можу тільки запитати,
а ви би не хотіли вернути грудне вигодовуваня?
бо це є реально! |
|
| Догори |
|
 |
Syanka
|
Написане: понеділок липня 28, 2008 10:04 pm Тема повідомлення: |
|
У мене 2 місяці як немає молока. Спершу я думала що їх болять животики від мого молока, (може не те з'їла...) тиждень їх не годувала грудьми і так воно почало пропадати, а їх же то двоє все рівно на них не вистачало. |
|
| Догори |
|
 |
Olka
|
Написане: вівторок липня 29, 2008 2:11 pm Тема повідомлення: |
|
то Вам хтось порадив не годувати тиждень
З малюками, певне, не легко Вам, але спробуйте реалізувати ідею Яремко! Грудне годування позбавить Вас багатьох проблем зі здоровям дітей! Тільки трішки треба попрацювати! |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: вівторок липня 29, 2008 5:05 pm Тема повідомлення: |
|
| Syanka написав(ла): | | У мене 2 місяці як немає молока. Спершу я думала що їх болять животики від мого молока, (може не те з'їла...) тиждень їх не годувала грудьми і так воно почало пропадати, а їх же то двоє все рівно на них не вистачало. |
Ще нічого не пропало! Ще все можна налагодити! Якщо вас зацікавить як можна вернути молоко то ми будемо раді вам допомогти!
В нашому суспільстві немає правильного уявлення про грудних дітей, та і звітки вони візьмуться якщо тільки 6% матерів годують дітей грутьми!
Для уявлення про що я вам говорю прочитайте Коментарі до основних правил успішного грудного вигодовування
а також дві статті про релактацію (їх є дуже багато)
Восстановление лактации
Как вернуть молочко? |
|
| Догори |
|
 |
Барбадинка
|
Написане: субота серпня 02, 2008 11:09 am Тема повідомлення: |
|
Богданчику 11 міс. Годую груддю. З 1 міс. по 3,5 міс. - був дисбактеріоз. Кліпсіелла, стафілоккок золотистий... Було дуже важко. Спасалась таким:
1. Годувала груддю багато, часто, по-вимозі і не тільки.
2. Давала "Еспумізан". Хоча багато лікарів називали "-". Однак гастроентеролог (дуже хороша і порядна жіночка з АХМАДИТУ) пояснила, що "Еспумізан" - препарат, в якому складі потрапляє в організм - в такому ж складі виходить з організму, але припиняє коліки, вздуття і т.д. Потрібно давати обов'язково перед кожним годуванням, а не тоді коли вже болить животик.
3. "Приватний" педіатр приписала відповідне лікування. Гастроентеролог погодила його і додала ще декілька препаратів. Вживали по певній схемі і вилікували. Серед препаратів не було антибіотиків!!!! Лише гомеопатія та пробіотики(це важливо).
А ще можу дати пораду таку: не сумуйте, бо дисбактеріоз явище тимчасове і діти його переростають. І не застосовуйте самостійне лікування, тільки з поради лікаря і бажано декількох (я була у 5-тьох). А ще здавати посів потрібно або в Чорнобильській лікарні, або в АХМАДИТІ (якщо там є якісь знайомі), або у військовому госпіталі. Тільки там можна отримати об'єктивні дані!
Якщо у Вас будуть більш детальні питання пишіть мені і я радо допоможу, бо досконало вивчила цю проблему! barbadaha333@rambler.ru
P.S. А на рахунок грудного вигодовування - дівчата праві! Годувати груддю - прекрасно! І молоко нікуди не зникає! Коли синочку було 1,5 міс. їздила на 3 дні у відрядження. Залишала йому морожене. Приїхала - і знову годувала без проблем! |
|
| Догори |
|
 |
mamusya
|
Написане: вівторок листопада 18, 2008 6:28 pm Тема повідомлення: дисбактеріоз |
|
Добрий день! Я на цьому сайті вперше і ще добре не розібралась що тут і до чого, тому не впевнена чи мене хтось прочитає і тим паче відпише. Я одночасно хочу відповісти і запитати.
1) Грудне вигодовування - це чудесно. І маю прекрасний приклад цього. Мій новонародженний синочок пережив складну і тривалу операцію, після якої перебував 1 тиждень в реанімації. Я у пологовому будинку була лише перших 3 години з дитиною, потім сама і вдома теж без дитини. Проблеми з грудьми були страшенні. Молока спочатку було забагато, бо не було кому відсмоктувати. Допомогли масажі і зціджування. Потім молоко почало зникати, хоча я регулярно цідилась і чоловік по можливості висмоктував. Але я трималась, бо дитячий хірург сказав, що моїй дитині, коли я буду з нею, потрібне лише грудне молоко, ніякого штучного. І я витримала. Через 1,5 тижні я була з своїм синочком, і успішно почала годувати його груддю. Він швидко наздогнав ровесників, але ми знали що в 6 місяців нас чекає ще одна операція. Готувались до цього фізично і морально. В 6 місяців мому синочку зробили ще одну дуже складну операцію, після якої він перебував в реанімації 2(!) тижні, мене до нього впускали лише на 5 хв по 2 рази на добу. Йому кололи дуже сильні антибіотики, "годували" системою вливаючи в кров всі необхідні для життєдіяльності речовини. І весь цей час, переживаючи велике нервове потрясіння, я підтримувала в грудях необхідну йому кількість молока. Бо знала, що тільки воно допоможе йому якнайшвидше оговтатись після операції. До рочку він смоктав цицю як має бути, завдяки цьому ми майже забули про пережиті проблеми. Але після року, коли дитина відмовилась від грудей в нас почались нові проблеми. З"явився дизбактеріоз.
2) Мому синочку вже 2 роки і 7 місяців. Він гарний розумний хлопчик. Єдина проблема, яка нас зараз мучить, один із симптомів дизбактеріозу - постійні проноси, часте какання - до 10 разів на день. Перепробували всі відомі і маловідомі бактерійні препарати. Лікувались бактеріофагами, пробіотиками. Ефект з"являється на два-три дні, потім знов місяці страждань. Хто знає докладно цю проблему, чи мав щось подібне - прошу відгукніться, допоможіть!!! |
|
| Догори |
|
 |
Ostapcuk
|
Написане: субота грудня 13, 2008 5:32 pm Тема повідомлення: Re: Дисбактеріоз |
|
[quote="Syanka"]Доброго дня. Я тільки зареєструвалась, тому не знаю з чого почати. У мене двійня - хлопчики, їм по 4 місяці. З 3-го місяця почали хворіти, вурчання у животику, запори, слизові виділення із попки при яких діти дуже сильно кричать. Виявлено дисбактеріоз кишечника(забагато бактерій). Перепробувала все, не допомагає. Допоможіть якщо хтось знає, або з цим зіткнувся. Діти на штучному го
уванні.[/quote
Розповім Вам про свого малюка-до2міс. я спокійно спала,дитина ссала груди,жовті каки та раптом під час годування мій хлопчик почав плакати,потім відмовлятись від грудей,каки були нормальні.Посіяла кал а там дисбактеріоз і ось дитині вже 3 міс. а ефекту від лік. немає,чекаю на результати повторного посіву і я у відчаї. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: неділя грудня 14, 2008 12:06 am Тема повідомлення: Re: Дисбактеріоз |
|
| Ostapcuk написав(ла): | | Розповім Вам про свого малюка-до2міс. я спокійно спала,дитина ссала груди,жовті каки та раптом під час годування мій хлопчик почав плакати,потім відмовлятись від грудей,каки були нормальні.Посіяла кал а там дисбактеріоз і ось дитині вже 3 міс. а ефекту від лік. немає,чекаю на результати повторного посіву і я у відчаї. |
Я розумію що ви впевненні у вашіх припущеннях щодо стану здоров'я вашої дитини, але дозвольте посіяти у них об'єктивні сумніви. Скоріш за все у вашої дитини ніякого дисбактеріозу не було і немає і тому лікування не приносить результат! Скоріш за все ви погано організували саме грудне вигодовування (ГВ) по тій причині що у нашої нації вже немає традицій годування і ті знаня які має пересічна мама, а особливо наш "любий" медперсонал доводить до того що годування грудьми є досить важким процесом і це стає героїзмом в наші країні. Це я вам даю як має виглядати правильно організоване ГВ Коментарі до основних правил успішного грудного вигодовування
А це можете собі прочитати що таке дійсно дисбактеріоз у грудної дитини Прислухайтеся до цієї статті бо ця стаття написана на основі медичних досліджень які тепер беруться до уваги і в нашій країні |
|
| Догори |
|
 |
Ostapcuk
|
Написане: неділя грудня 14, 2008 3:03 pm Тема повідомлення: |
|
Я не могла сама розродитись і мене кесарили,тож молоко прибувало повільно і мало,в 1міс. моя дитина по 1-2год смоктала груди.Я дуже хочу годувати грудьми,на щастя молока вже є достатньо.Але я бачу що дитина отримує першу порцію молока і плаче,я терпляче даю груди стільки часу скільки він хоче,крім того каки зі комочками слизу,водянисті ,з кислим запахом,схильність до закрепів,та й животик у нього болить досить часто,іноді ставлю трубочку щоб відійшли газики,даю смекту.Тож я не думаю що це прості "кольки" |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: неділя грудня 14, 2008 5:30 pm Тема повідомлення: |
|
| Ostapcuk написав(ла): | | Я не могла сама розродитись і мене кесарили,тож молоко прибувало повільно і мало,в 1міс. моя дитина по 1-2год смоктала груди.Я дуже хочу годувати грудьми,на щастя молока вже є достатньо.Але я бачу що дитина отримує першу порцію молока і плаче,я терпляче даю груди стільки часу скільки він хоче,крім того каки зі комочками слизу,водянисті ,з кислим запахом,схильність до закрепів,та й животик у нього болить досить часто,іноді ставлю трубочку щоб відійшли газики,даю смекту.Тож я не думаю що це прості "кольки" |
Звичайно я неможу однозначно сказати, але скоріш за все у вас дитина їсть дуже мало заднього молока і як результат подібність до дисбактеріозу.
Причина чому дитина погано їсть може бути декілька це і дитина погано прикладається до грудей, тяжко ссати груди через те що ви даєте їй дурачок чи догодовуєте із плячки із соскою.
За статистикою 50% дітей яким дають дурак, соску, чи годують з пляшечки залишаються на грудному вигодовування до 3 місяців, 30% до 6 місяців. Жодна соска або дурачок не схожа за формою на материнські груди, тому соску і груди дитина ссе по-різному. Для ссання грудей дитина використовує а ж 40 м'язів, а для соски тільки 4, груди дитина має такбимовити зцідити, а соску тільки нажати щоб полилася їжа. Якщо дитина, крім грудей, має ще якийсь об’єкт ссаня, то відбувається так звана "ПЛУТАНИНА СОСКІВ". Дитина намагається брати груди, так як бере дурачок або соску. Але тоді вона не може нормально ссати й повноцінно висмоктувати молоко. Крім того, дитина МОЖЕ ТРАВМУВАТИ СОСКИ МАТЕРІ! Іноді дитині досить 1 - 2 годівель із пляшки, щоб вона перестала брати груди правильно. Ссання соски зменшує кількість прикладань до грудей, коли мама для заспокоєння дає дитині дурак замість грудей. Якщо мама дійсно хоче годувати грудьми, то від дурака, соски та годування з пляшечки слід однозначно відмовитися.
І ще один момент, а як часто ви міняєте груди? По правилах ви повинні годувати дитину на кожну її вимогу але не рідше 1-1,5 ну максимум 2 год. і давати наступну грудь черз 1,5-2 год. щоб дитина мала змогу добре з'їсти пізнього молока, а це починається як в кого десь після 10-15 хв.
Змінено: Yaremko (понеділок грудня 15, 2008 11:17 am) |
|
| Догори |
|
 |
Ostapcuk
|
Написане: неділя грудня 14, 2008 7:47 pm Тема повідомлення: |
|
Я даю йому дурачок,і допоюю з пляшечки ,і в мене є підозра що він не висмоктує заднє молоко,то як виправити ситуацію  |
|
| Догори |
|
 |
Galya
|
Написане: понеділок грудня 15, 2008 6:12 pm Тема повідомлення: Re: Дисбактеріоз |
|
| Ostapcuk написав(ла): |
Розповім Вам про свого малюка-до2міс. я спокійно спала,дитина ссала груди,жовті каки та раптом під час годування мій хлопчик почав плакати,потім відмовлятись від грудей,каки були нормальні.Посіяла кал а там дисбактеріоз і ось дитині вже 3 міс. а ефекту від лік. немає,чекаю на результати повторного посіву і я у відчаї. |
Ви читали статтю, що вам порадила Yaremko? По-моєму, там все сказано: дизбактеріозу у дітей на ГВ не буває! Це все, що ви перераховували про каки вашої дитини є НОРМАЛЬНИМ! Про закрепи - у тій же статті написано.
Отже ваші дії зараз:
1.якщо дурник у вашої дитини в роті постійно - обмежити максимально його використання і поступово (за пару днів-тиждень) зовсім забрати, якщо коли-не-коли - зразу забрати раз і назавжди! Коли дитина непокоїться і зазвичай ви давіали дурника - дайте груди! Не привчайте дитину долати стрес чи будь-які труднощі з резиновим замінником, замість з мамою!
2. Нащо ви допоюєте з пляшки? Дитині на грудному годуванні не потрібна інша їжа чи пиття до 6 місяців (навіть шкідлива, бо центри спраги і голоду в мозку у дитини розташовані дуже близько, і коли ви даєте водичку, то в мозок йде хибна інформація, що втамовано голод і дитина пізніше попросить їсти, що погіршує лактацію і може викликати поганий набір ваги. Повірте, грудне молоко не потрібно запивати - воно на 87-90% складається з води!). Якщо даєте ліки - то тільки з ложки або горнятка.
3. Прикладайте дитину до грудей якомога чакстіше і не рідше ніж раз на 2 години, причому кожні 2 години хай "чергує"одна грудь (наприклад, з 10.00 до 12.00 - скільки б дитина не прикладалась, тільки до лівої, а з 12.00 до 14..00 - тільки до правої). Якщо дитина небагато поїла і заснула, після прокидання даєте ту саму грудь. Орієнтовно, щоб з кожної груді дитина їла по пів години (так вона встигне добратися до заднього молока.) Чому так важливе заднє молоко - воно жирне, поживне (ним власне дитина наїдається), багате на імуноглобуліни і корисні бактерії, які вам якраз дуже потрібні!
Взагалі у вашому випадку найкраще і найпростіше лікування - це вдосталь грудного молока! Тим більше, коли дитина отримує ліки - це ж зовсім немаленьке навантаження на травну систему немовлятка. Природа сама так передбачила, щоб дитина народжувалась зі стерильною мікрофорою, а мамине молочко засівало правильні бактерії.
4. Але найголовніше - правильне прикладання до грудей. Без нього дитина не зможе добратись до заднього молока, йде погана стимуляція лактації, можуть травмуватись соски. Тому однозначно треба відмовитись від дурників-пляшок-накладок і вчитись правильно прикладати. Почитайте тут:
http://users.iptelecom.net.ua/~vylkas/latch.html
І так, для роздумів: як ви гадаєте, як справлялись з "дизбактеріозом" наші пра-пра-бабусі? Я думаю, вони і не підозрювали про те, що не так давно вигадали самі лікарі... |
|
| Догори |
|
 |
Ostapcuk
|
Написане: понеділок грудня 15, 2008 11:11 pm Тема повідомлення: |
|
Я дуже вдячна за корисні поради Вам та пані Яремко,я дуже хочу щоб мій малюк був здоровий та щасливий і зроблю для цього все.Мене дуже подивляє чому мені ніхто не сказав всіх цих нюансів в полог.буд.?Коли мій малюк цілодобово лежав біля грудей-мені сказали дати дурачок,бо я не зможу навіть відійти від нього,коли я виписувалась-лікар сказала мені тебе кесарили ,тому молока в тебе не буде багато то ти наніч дитину годуй сумішшю.З такими порадами я вийшла з полог.буд. |
|
| Догори |
|
 |
Galya
|
Написане: вівторок грудня 16, 2008 2:00 am Тема повідомлення: |
|
На жаль, не ви перша, і мабуть не остання, хто отримує такі рекомендації Це елементарна некомпетентність в питаннях ГВ (в медінституті фахівці всіх спеціальностей проходять теми ГВ десь за 2 години) і часто мед. працівники дають застарілі дані стосовно ГВ (колись радили годувати по режиму, а дитина ж плаче - от і придумали дурника). Вони вперто не бажають цікавитись останніми дослідженнями в цій сфері, ігнорують наві накази Міністерства охорони здоровя про годування на вимогу, годування виключно грудьми до 6 місяців і т.д. На жаль, ми з вами цього не можемо змінити  |
|
| Догори |
|
 |
|
|