|
|
| Попередня тема :: Наступна тема |
 |
Автор |
|
| Повідомлення |  |
|
GLORIA
|
Написане: понеділок квітня 28, 2008 11:46 am Тема повідомлення: Планування сім"ї |
|
Звичайна для мене тривалість циклу 27-28 днів,відхилень не було жодного разу.Проте попередній цикл був 13 днів(температуру тоді ще не вимірювала),а наступний 30 зі стрибком температури на 17 день.Що це може означати і чи можу я визначати фазу передовуляційної неплідності в теперішньому циклі? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: п'ятниця травня 02, 2008 5:35 pm Тема повідомлення: |
|
Чому у вас був цикл 13 днів не знаю можлива це через який стрес чи якісь інші особливості. Та і допускається 2 цикли в рік без овуляції.
Щож до наступного циклу то там все добре бо якщо стрибок був 17 дня то за 12-16 днів має бути менструація у вас через 13 днів. Все добре.
Щож до визначення то в перших 3 циклах (по новій модифікації) ми немаємо права визначати передовуляційний період
| Цитата: | -якщо жінка тільки починає спостереження за своїми циклами і не має чітко визначених довжин циклів впродовж останнього року, тоді перші три цикли, які вона спостерігає вона повинна вважати себе плідною від першого дня циклу;
-від четвертого до шостого циклу перші 5 днів циклу можна вважати неплідним, якщо ні один з попередніх циклів не був коротшим 26 днів.
Якщо цикли були коротшими, тоді застосовуємо обрахунок: «найкоротший цикл мінус 21» і отримуємо останній неплідний день;
-з 7 до 12 циклу для визначення фази передовуляційної неплідності застосовуємо обрахунок: «найкоротший цикл мінус 21» і отримуємо останній неплідний день;
-починаючи з 13 циклу застосовуємо обрахунок: «найкоротший цикл мінус 20». |
|
|
| Догори |
|
 |
GLORIA
|
Написане: субота травня 03, 2008 11:04 am Тема повідомлення: |
|
В книжці "Вчимося розпізнавати плідність"нічого не бачу про три цикли,в підрахунках спостереження за першими шістьма.Чи є ще новіша модифікація? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: неділя травня 04, 2008 5:42 pm Тема повідомлення: |
|
| GLORIA написав(ла): | | В книжці "Вчимося розпізнавати плідність"нічого не бачу про три цикли,в підрахунках спостереження за першими шістьма.Чи є ще новіша модифікація? |
В книжці "Вчимося розпізнавати плідність" на ст 48 написано
| Цитата: | Визначення фаз плідності та неплідності в менструальному циклі жінки
Підрахунок
У перших шести циклах спостереження підрахунки не виконують (умовно вважають, що плідність розпочинається у перший день циклу).
Від 7-го до 12-го циклу від тривалості найкоротшого з 6-ти попередніх циклів віднімаємо 21;
з 13-го циклу від тривалості найкоротшого з 12-ти попередніх циклів віднімаємо 20.
Умовою для використання підрахунку є підтвердження, що попередній цикл був двофазним (овуляторним), свідченням чого було підвищення температури в попередньому циклі. |
В книжці написана класична версія методу, а у 2001 році колектив авторів Бірмінґемського методу розпізнавання плідності запропонував нову модифікацію методу, яка є більш зручною для подружніх пар |
|
| Догори |
|
 |
GLORIA
|
Написане: понеділок травня 05, 2008 2:59 pm Тема повідомлення: |
|
Вибачаюсь.Читала-забула.Що являє собою метод Ліги подружжя подружжю?Де можна про нього прочитати? |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: понеділок травня 05, 2008 7:14 pm Тема повідомлення: |
|
| GLORIA написав(ла): | | Що являє собою метод Ліги подружжя подружжю?Де можна про нього прочитати? |
Це той самий симпто-термальний метод, лише інші правила, спосіб занотовування отриманої зі спостережень інформації. Він використується в США. Має свою специфіку яка полягає в методі розповсюдженню цієї інформації (це як правило сімейна пара яка вже давно займається тим методом навчає інших пар, чоловік як правило розмовляє з чоловіком а жінка з жінкою на деяких моментах розмовляють разом).
Де про цей метод можна знайти інформацію навідь не знаю. Якщо ви знаєте англійську можливо ви і знайдете на якомусь сайті, але як правило інформацію про правила методів планування сім'ї не виставляється на сайтах завжди є адреси консультантів. |
|
| Догори |
|
 |
мануна
|
Написане: понеділок грудня 15, 2008 12:49 pm Тема повідомлення: планування сім'ї |
|
Доброго дня. Я міряю базальну темпреатуру, слідкую за цирвікальним слизом і положенням шийки матки, адже тривалий час лікуюся від безпліддя. Підкажіть, будь ласка, чому шийка матки після овуляції не повернулася у попереднє положення. Вона м'яка і дуже високо знаходиться, хоча у мене уже 28 день циклу. Чи може це бути зумовлене вагітністю. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: понеділок грудня 15, 2008 1:54 pm Тема повідомлення: Re: планування сім'ї |
|
| мануна написав(ла): | | Доброго дня. Я міряю базальну темпреатуру, слідкую за цирвікальним слизом і положенням шийки матки, адже тривалий час лікуюся від безпліддя. Підкажіть, будь ласка, чому шийка матки після овуляції не повернулася у попереднє положення. Вона м'яка і дуже високо знаходиться, хоча у мене уже 28 день циклу. Чи може це бути зумовлене вагітністю. |
Щоб щось відповісти потрібно знати в який день циклу у вас вийшов 3 день температури над покривною лінією та в який день циклу у вас був пік виділення слизу. |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: понеділок вересня 07, 2009 11:35 pm Тема повідомлення: |
|
kjm |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: вівторок вересня 08, 2009 5:24 pm Тема повідомлення: |
|
Я досить довго вивчала природні методи планування сім'ї. Вони для мене цілком зрозумілі. Але, водночас, я їх не можу застосувати стосовно себе. В мене постійно виділяється слиз і неможливо визначити пік слизу. Здається, що цей день, наприклад, сьогодні. 2-3 днів проходить і після припинення виділення, слиз відновлюється. Чи може таке бути? І чи можливоЩо в окремих випадках неможливе застосування природніх методів планування сім'ї? Буду дуже вдячна за відповідь. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: середа вересня 09, 2009 4:40 pm Тема повідомлення: |
|
Я консультант із Бірмінгемського методу в якому (на відміну від методики д-р. Ретцера в якому мусить бути всі показники слиз, стан/положення шийки матки і БТ) мусить бити як мінімум два показника або слиз і базальна температура (БТ) тіла або стан і положення шийки матки і БТ.
А як у вас справи із БТ?
Часто із початком статевих відносин особам тяжко оприділити слиз відповідно якщо виникають проблеми з інтерпретацією слизу то тоді рекомендується спостерігати за станом і положеням шийки матки.
Є жінки, у яких нема сухих днів, оскільки вони мають постійні піхвові виділення, і для того, щоб визначити, що саме виділяється після менструації - піхвові виділення чи цервікальний слиз, жінка може скористатися склянкою води під час щоденного спостереження за слизом. Для цього треба опустити у воду палець, на якому є слиз. Якщо вода стає просто каламутною, то це піхвові виділення, а якщо у воді видно падаючі нитки слизу (немовби нитки сирого білка курячого яйця), то це цервікальний слиз.
У ЯКИХ ВИПАДКАХ ТРЕБА СПОСТЕРІГАТИ ЗА ШИЙКОЮ МАТКИ?
Якщо жінка стежить за двома основними показниками (температурою та шийковим слизом), спостерігати за шийкою матки не обов'язково. Однак якщо виникають проблеми з інтерпретацією слизу наприклад після приймання гормональних препаратів, після застосування внутрішньоматкових засобів, після пологів та в пременопавзі ... треба досліджувати також шийку матки. |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: середа вересня 09, 2009 5:50 pm Тема повідомлення: |
|
Дякую за відповідь. Але при вимірюванні температури також бувать проблеми. В кожному циклі вона може підніматися в різний період - буває напочатку, буває всередині, а може і не підніматися. Не знаю, з чим це може бути пов'язано. |
|
| Догори |
|
 |
Yaremko Консультант
|
Написане: середа вересня 09, 2009 7:11 pm Тема повідомлення: |
|
Як правило чому так виходить:
1. допускаються технічні помилки при вимірюванні. Щоб цього не було потрібно чітко дотримуватися правил
| Цитата: | БАЗАЛЬНА ТЕМПЕРАТУРА ТІЛА (БТТ)
Це температура тіла, яку вимірюють на слизових оболонках у стані спокою.
Вимірюють БТТ:
-звичайним ртутним термометром;
-після сну, який повинен тривати щонайменше 3 години;
-від 4 до 11 години ранку;
-не встаючи з ліжка;
-одним зі способів: у роті, в піхві або у прямій кишці;
-в одній і тій самій годині (з відхиленням до ЗО хвилин).
Протягом цілого менструального циклу слід використовувати один термометр. Його треба підготувати звечора:
-струсити;
-покласти так, щоб зранку лежачи було легко дістати його рукою.
БТТ вимірюють одним способом протягом цілого менструального циклу:
-у роті - 8 хвилин, ставлячи термометр в одне і теж місце (по серединній лінії під язиком);
-у піхві - 5 хвилин;
-у прямій кишці - 5 хвилин.
Після вимірювання треба відразу ж подивитися на показ термометра, записати чи запам'ятати його і пізніше занести у карту самоспостереження.
Коли ми говоримо, що відбувся стрибок БТТ?
Ми говоримо, що відбувся стрибок БТТ, якщо:
-різниця між останньою точкою фази низьких температур і хоча б однією з перших трьох точок фази високих температур не менша, ніж 0,2°С;
-перед підвищенням БТТ повинно бути щонайменше шість точок низьких температур. Важливо, щоб усі три перші точки фази високих температур знаходилися над покривною лінією.
Покривну лінію проводимо на пів клітинки вище від найвищої точки фази низьких температур. Вона покриває всі точки фази низьких температур, крім тих, які зазнали дії факторів впливу, а також не більше чотирьох перших точок циклу.
Якщо жінка завжди вимірює температуру о 6:30, то чи може вона при необхідності поміряти БТТ в інший час (раніше чи пізніше)?
У випадку, коли жінка мусить швидше встати, ніж звичайно, чи хоче довше поспати, вона може виміряти БТТ в інший час. Вимірювати БТТ треба від 4-ї до 11-ї години ранку і обов'язково зазначити час вимірювання. Після цього можна застосувати метод коригування температур, щоб прирівняти цей показ відповідно до попередніх, виміряних у звичний час. Якщо БТТ виміряна раніше, ніж зазвичай, додають 0,1° С на кожну годину відхилення, а якщо пізніше - віднімають 0,1 °С на кожну годину (мал. 12. 0,1° С відповідає двом клітинкам на карті).
Якщо жінка працює у нічну зміну, вона може вимірювати БТТ удень після тригодинного відпочинку, бажано в один і той самий час.
Варто уникати зміни часу вимірювання температури у період, близький до овуляції.
|
2. можуть бути чинники які впливають на БТТ
| Цитата: | Які чинники впливають на БТТ?
На БТТ впливають: хвороба, нервове напруження, стрес, недосипання, короткий відпочинок (менше 3-х годин), зміна клімату, подорож, ліки, алкоголь, зміна часу і способу вимірювання БТТ. На вигляд графіка може вплинути і зміна термометра.
Якщо діє один із цих чинників, необхідно на карті самоспостереження зазначити його у рядку "Фактори впливу на Т°".
|
3. також часто особа на початку без практики може мати сумніви щодо графіку який відрізняється від графіку на прикладі або вона вже за собою трохи спостерігала і наступили якісь зміни але графік насправді є нормальний. |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: середа вересня 09, 2009 11:14 pm Тема повідомлення: |
|
Дякую за інформацію. Буду намагатися вивчати метод і застосовувати його на практиці. |
|
| Догори |
|
 |
olgaslavik
|
Написане: четвер жовтня 29, 2009 1:23 pm Тема повідомлення: |
|
Після пологів в мене нормалізувався цикл. Тривалість циклу становить 25 днів. Скажіть , будь ласка, яка імовірність завагітніти перед місячними? |
|
| Догори |
|
 |
|
|