УМКА
 Профілактика рахіту
Меню
·Головна
·Пошук
·Список учасників
·Зареєструватись
·Налаштування
·Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення
·Вхід
·Хто в Online
Вхід
Логін:
Пароль:
Запам'ятати мене з цього комп'ютера

Друзі

Школа для вагітних

Ангелятко та Ангеляткова наука

Реклама

Інтернет-магазин Умка.com.ua - товари для дітей

Профілактика рахіту

Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Про дітей
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор 
 Повідомлення
tarasova

Повідомлення: 26
ПовідомленняНаписане: вівторок листопада 06, 2007 9:26 pm    Тема повідомлення: Профілактика рахіту Відповісти цитуючи

Були на плановому прийомі у педіатра. Оглянувши дитину педіатр зауважила, що не завадило б для профілактики рахіту попити вітамін D (по 5 крапель в день протягом місяця). Прочитавши інструкцію, я трохи була шокована, оскільки там написано, що навіть дорослим не більше 3-4 крапель, оскільки це може призвести до гіпервітамінозу із негативними наслідками на внутрішні органи дитини.
Може хтось давав дитині цей вітамін і в якій саме дозі? А ще, у нас тім'ячко не затягується. Сьогодні я побачила розходження кісток черепа від тім'ячк в боки. Це таке тім'ячко чи ознака рахіту?
Догори

Yaremko
Консультант

Повідомлення: 80
ПовідомленняНаписане: середа листопада 07, 2007 10:48 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Особисто я дуже малий час давала цей вітамін, дитина народилася в кінці листопада по одній каплі (так казав лікар)
А щодо вас по-перше тім'ячко зростається вже після року Exclamation
найбільше проблем з рахітом мають ті мами які перевели дітей на штучне вигодовування, або ввели передчасний прикорм. Ну і ще одна ознака це малорухлива дитина, або тісне пеленання, оскільки якщо руки та ноги не рухаються то і кальцій незасвоюється.
І ще одне на кінець, я читала одну статтю міфи медицини "Сім'я від а до я" і там було сказано що вітамін D при дослідженні немав жодного значення щодо розвитку рахіту, але впливав на іншу ще більш тяжку хворобу (а ви знаєте що вітамін D це не зовсім вітамін?)
Ну і резюмуючи вище сказане однозначно ніхто вам не зкаже точного діагнозу по інтернету, коли лікар щось таке каже відповідно він начомусь це основує, і звичайно найкраще щоб ви пішли ще до якихось лікарів щоб ви були спокійні, ну і ніколи не довіряйте думці одного лікаря їх як мінімум має бути їх 3 для перестраховки.
Догори

tarasova

ПовідомленняНаписане: середа листопада 07, 2007 1:15 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Дякую за відповідь! Very Happy
Нашг педіатр нам порадила пити просто для профідактики! А дитина в нас дуже рухлива!
А можна уточнити про таке: "а ви знаєте що вітамін D це не зовсім вітамін?"
Догори

Olka

Повідомлення: 208

ПовідомленняНаписане: середа листопада 07, 2007 2:39 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Smile

а що саме зауважила педіатр? які ознаки? вологі ніжки?

Стосовно профілактики є золоте правило - бути на вулиці не менше 45 хв в день!
Догори

tarasova

ПовідомленняНаписане: середа листопада 07, 2007 3:55 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Ознак як таких, що мають місце при рахіті немає. Просто сказала для профілактики, зима на п'яти наступає, менше сонця... Єдине, що мене бентежить, це те, що є розходження швів черепа від тім'ячка в сторони до вух. Це може бути проявом рахіту, якщо цих розходжень раніше не було. А якщо були, то ні. Однак я раніше не звертала на це уваги. Просто після того, як я вирішила позбутися лусочок на тім'ячку, частина волосся скрутилася разом із лусочками, і тому стало краще видно череп дитини. Ось після цього я наглядно побачила і прощупала. А ще, це вже напевне я себе накрутила, мені здається, що ребра у дитини у сторони ростуть, як у птаха... Confused
Догори

Yaremko
Консультант

Повідомлення: 80
ПовідомленняНаписане: середа листопада 07, 2007 5:48 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Це все про що ви розповідали є нормально, а щодо профілактики то якщо ви хочете то давайте цей вітамін але не більше 1-2 капель (найкраще коли ви подивитеся на відповідно до віки (чи до ваги точно не пам'ятаю) у вкладці до лікарства, бо ту дозу яку вам приписали це просто жахлива некомпетентність)
А щодо визначення вітаміну, то при початковому розподілі на групи його чомусь зачислили до вітаміну (я зараз точно не пам'ятає де я це читала можливо Оксана чи Оля швидше знайде)
Догори

Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Про дітей Ваш часовий пояс: GMT + 4 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  

Всі права застережені© 2006 Умка.com.ua