УМКА
 Самостійно не какає і зригує?!
Меню
·Головна
·Пошук
·Список учасників
·Зареєструватись
·Налаштування
·Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення
·Вхід
·Хто в Online
Вхід
Логін:
Пароль:
Запам'ятати мене з цього комп'ютера

Друзі

Школа для вагітних

Ангелятко та Ангеляткова наука

Реклама

Інтернет-магазин Умка.com.ua - товари для дітей

Самостійно не какає і зригує?!
Перейти до сторінки 1, 2  далі

Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Про дітей
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор 
 Повідомлення
tarasova

Повідомлення: 26
ПовідомленняНаписане: четвер жовтня 25, 2007 5:18 pm    Тема повідомлення: Самостійно не какає і зригує?! Відповісти цитуючи

Crying or Very sad
Доброго дня усім!
Дитині 5 міс. і на ГВ. З 1,5 місячного віку дитина перестала самостійно какати. Лікування не допомогло. Дитина з народження і до цього часу зригує після кожного годування в великих кількостях. Невролог паталогії не бачить. Я чула, що ці симптоми говорять про аномалії шлуково-кишкового тракту?!Кал в дитини нормального кольору, кашоподібний або як крем, який видавлюють із тюбика, зелені вже місяць як немає. Він навіть не тужиться, ніби йому нічого не заважає. Дитина може більше 3-х днів не ходити у туалет. Десь аж на 3-4 день кал доходить до виходу і дитина самостіно покакати неможе. Постійно необхідно допомагати (користуюсь піпеткою з маслом), після чого дитина какаю в великій кількості.
З 3-х міс. даю сок, з 4-х пюре. Результату ніякого - дитина не какає і продовжує зригувати, хоча педіатр порадила ввести, оскільки в пюре є клітковина, що допоможе дитині какати і менше зригувати, оскільки вводиться тверда їжа.
Були на консультації в гастролога - гастролог теж нічого не бачить! Робили УЗІ - теж все в нормі.
Підкажіть будь-ласка, в чому може бути наша проблема і що нам робити?! Можливо у нього кишечка задовга, як у дорослої людинитаке буває)? Я переживаю, щоб це не нашкодило здоровью ін. органів.
Дякую.
Догори

Olka

Повідомлення: 208

ПовідомленняНаписане: четвер жовтня 25, 2007 10:07 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Олю,

1. Для заспокоєння скажу, що моя дитина з такого ж віку десь до 5,5 місяців теж сама не какала. Щодня ставила трубочку, а в один прекрасний день я вирішила зачекати і з того часу з каканням проблеми немає.

2. Але зригування у нас не було - зригує дитина від прикорму чи від грудного молока?

3. Лікарі теж радили давати яблучко для полегшення какання, радили давати якісь там дріжджі і тд... Яблучка я звичайно не давала бо до прирорму ще далеко було, до 6 місяців ЖОДНОГО прикорму. Дріжджі не допомагали. Я передивилася своє меню, були лише фруктові дні, але дитина не какуняла. Трохи допомагали йогурти активія - спробуйте! Про це вже кілька мамусь говорили!

4. Як себе поводить дитина на той 3-тій день? Сильно вередує? Є діти які до тижня можуть не какати і це може бути нормою, якщо дитина лише на ГВ.

5. Якщо і далі прийдеться користуватися піпеткою, то краще вже купіть трубочку спеціально для цього призначену.

Моя думка така - кидайте прикорм і спокійно поживіть ще хоч місяць лише на ГВ. Якщо дитинка спокійна то і не варто Вам перейматися.
Догори

Ksani
Консультант

Повідомлення: 30
ПовідомленняНаписане: четвер жовтня 25, 2007 10:34 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Доброго дня!

Щодо какання. Якщо какашки як крем, то в дитини немає закрепу. Дитина на ГВ не повинна какати щодня, як дорослий. Не какати до восьми (!) днів, якщо дитина весела, добре себе почуває, пукає- вважається нормальним. У діток кишківник значно довший, ніж у дорослого. Не потрібно допомагати жодними механічними засобами, бо цим Ви лише не дозволяєте кишківнику тренуватися і вчитися самостійно здійснювати випорожнення. Крім того, соки і фрукти перешкоджають нормальному дозріванню мікрофлори в кишківнику Exclamation .
Зригування після кожного годування допускається до півроку, коли удоскоалюється будова шлунку. Можливо, ви надто активні після годування. Загалом, я вважаю, що ніякої гострої проблеми у дитини немає, є лише надмірне хвилювання у мами Smile
Догори

tarasova

ПовідомленняНаписане: п'ятниця жовтня 26, 2007 2:05 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Доброго дня!
Дякую за Ваші поради і за те, що поділились своїм досвідом. Very Happy
Відповідаю на питання :
"2. Але зригування у нас не було - зригує дитина від прикорму чи від грудного молока? " - Дитина лише на грудному вигодовуванні. І тому педіатр порадив вводити пюре і соки, щоб дитина менше зригувала. Дитина не просто зригує, а буває прямо з рота тече в великій кількості... Sad Але при цьому може навіть посміхатись... Дитина дуже активна і під час їжі і після... Вагу набирає добре. Я вже подумувала, може дитина переїдає і залишки зригує, але стільки багато залишків бути не може. Дитина їсть протягом 5 хвилин. А якщо з пюре, то 4 хв.
З приводу не какання - ми чекали до п'яти днів і нічого. Просто якби дитина була просто на ГВ, то, як я зрозуміла, їй це не зашкодить. Однак дитина їсть ще і пюре, і я незнаю, чи можна стільки днів тримати кал. Дитина себе при цьому добре почуває, пукає нормально, не вередує, їй нічого не заважає.
Були сьогодні на консультації у гастролога, дитині виписали папаверінові свічки по 2 в день. Як Ви вважаєте, вони не шкідливі і чи потрібні вони дитині?
Exclamation
Догори

Ука

Повідомлення: 91

ПовідомленняНаписане: п'ятниця жовтня 26, 2007 2:41 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Якщо Ви даєте пюре, то це вже не чисте ГВ, а з докормом - кидайте це, Вам ще рано

Щодо свічок - встигнете ще напихати дитину всілякою хімічною гидотою. Дайте їй хоч троха понасолоджуватися природним існуванням у мами під грудьми!

Один лікар-гомеопат в таких випадках пише щось на заразок:
"Що в нас є? Задоволена життям дитина і перелякана знервована мама. То кого лікувати?"
Догори

Ksani
Консультант

ПовідомленняНаписане: п'ятниця жовтня 26, 2007 3:42 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

tarasova написав(ла):

З приводу не какання - ми чекали до п'яти днів і нічого. Просто якби дитина була просто на ГВ, то, як я зрозуміла, їй це не зашкодить.Однак дитина їсть ще і пюре, і я незнаю, чи можна стільки днів тримати кал. Дитина себе при цьому добре почуває, пукає нормально, не вередує, їй нічого не заважає.

То може варто повернутися до чистого ГВ ?
tarasova написав(ла):

Були сьогодні на консультації у гастролога, дитині виписали папаверінові свічки по 2 в день. Як Ви вважаєте, вони не шкідливі і чи потрібні вони дитині?

Якщо Ви звернулися др лікаря зі скаргою, він мусить щось виписати (робота така). Я вважаю, що слід просто не заважати дитині налагоджувати нормальні фізіологічні процеси. Але вирішувати все одно- Вам.
Догори

tarasova

ПовідомленняНаписане: п'ятниця жовтня 26, 2007 5:01 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Дякую за поради! Smile
Я думаю про те, чи варто відміняти прикорм, просто через місяць потрібно буде знову вводити... І може все початися знову... Чи не вплине це на шлуночок дитини?
Догори

Ksani
Консультант

ПовідомленняНаписане: субота жовтня 27, 2007 12:07 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Власне, зригування як у вас, є сигналом про те, що прикрм вводити ще рано. Прикорм вводиться не тоді, коли дитині виповнюється 6 міс., а за певними ознаками, як-от: зрілість ШКТ, відсутність зригувань, виразний харчовий інтерес, дитинка сама сидить, поява хоча б одного зуба та ін. Потрібно дочекатися усіх цих проявів, а тоді вже вводити прикорм. А раніше - шлунково-кишковий тракт буде ще не готовий перетравлювати щось, окрім грудного молочка. Тому не спішіть і будьте здорові Smile
Догори

tarasova

ПовідомленняНаписане: понеділок жовтня 29, 2007 1:27 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Це все так!
Однак, прикорм був введений саме для боротьби із зригуваннями! І відповідно для налагодження какання.
Чим густіша їжа,тим менше вона виливається із стравоходу в порожнину рота, чи з кишечника у шлунок і відповідно у стравохід і порожнину рота. Шлунково-кишковий тракт у дитини в нормі. Їжа вся перетравлюється, оскільки у калі комочків немає. Результати аналізівкалу показали, що все в нормі. Зав. лабораторією і лікар-гастролог навпаки зауважили, що дитина не ходить у туалет часто тому, що мало прикорму. Молоко грудне майже повністю засвоюється, а вкал попадає дуже маленька частка... І тому нам наполеглево порекомендували нагружати желудок дитини ще більше, оскільки ні з чого братися калу. Запропонувалди вводити кашки... і збільувати дози пюре. (Дитина їла вранці 3 ч.л. пюре фруктового, а ввечері 3 ч.л. овощного і 50-70 гр. соку в день. Все ін. грудне молоко. Від води і чаїв вімовляється)
Як Ви вважаєте, дитині дійсно необхідно стільки прикорму і чи кашки не спровокують закрепи... І як навчити дитину пити воду, а то у нас не виходить! Rolling Eyes
Догори

Ука

ПовідомленняНаписане: понеділок жовтня 29, 2007 1:35 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Цитата:
Шлунково-кишковий тракт у дитини в нормі. Їжа вся перетравлюється, оскільки у калі комочків немає. Результати аналізівкалу показали, що все в нормі.

і тут же:

Цитата:
Однак, прикорм був введений саме для боротьби із зригуваннями! І відповідно для налагодження какання.

що налагоджувати, якщо все в нормі?

Порада єдина: менше слухати лікарів!
Догори

Galia

Повідомлення: 1

ПовідомленняНаписане: понеділок жовтня 29, 2007 5:51 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Доброго дня!
Моя дитина тоже не какала, але не зригувала. Я б Вам порадила давати дитині пити воду, якщо не хоче з бутилочки то попробуйте з поїльничка, давайте пити сок, але розбавлений з водою не більше 50мл., попробуйте давати печене яблуко моїй дуже помагало. Кашки давати ще зарано- вони скріплюють, давайте краще овочевий супчик. Не переживайте скоро все внормується. Smile
Догори

Ука

ПовідомленняНаписане: понеділок жовтня 29, 2007 5:56 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

водичка потрібна, якщо йде прикорм. Соки для такого віку однозначно зарано. вони зовсім не сприяють становленню нормального травлення, а тільки подражнюють слизову.
Догори

Ksani
Консультант

ПовідомленняНаписане: понеділок жовтня 29, 2007 11:45 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

tarasova написав(ла):
Шлунково-кишковий тракт у дитини в нормі....///
Як Ви вважаєте, дитині дійсно необхідно стільки прикорму і чи кашки не спровокують закрепи... І як навчити дитину пити воду, а то у нас не виходить! Rolling Eyes

моя думка (просто мами, яка не є лікарем-гострологом Twisted Evil ), що часті зригування у 5 міс. не є нормою, а свідченням завчасно введеного прикорму . Що прикорм треба вводити, дивлячись на дитину і її здоров'я, а не на календар. Що вода дитині на ГВ не потрібна, бо грудне молоко в своєму складі має достатньо води.
Ольго, якщо Ви пишете: "Молоко грудне майже повністю засвоюється, а вкал попадає дуже маленька частка"- то чому ж вас непокоїть, що дитина рідко какає Confused
Догори

Olka

Повідомлення: 208

ПовідомленняНаписане: вівторок жовтня 30, 2007 7:56 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

якщо і далі слухати лікарів, то за словами однієї пані лікарки печені яблучка КРІПЛЯТЬ! Smile

Олю, спробуйте пару днів пожити на справжньому ГВ!
Догори

Olya

Повідомлення: 16
ПовідомленняНаписане: середа жовтня 31, 2007 1:48 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Олю, слухайте більше своє материнське серце і зважайте на поведінку дитини! дууууже багато наших лікарів - не знають правил ГВ, і радять швидко вводити суміші і прикорм.
особистий досівд: приватний лікар гастро-ентеролог порадила мені 1 міс. дитині давати NAN, оскільки вона какає 5-6 разів/д, а не 8, як записано у книжці, отже не наїдається Question Shocked і не має чим какати! як вам така порада??? Shocked Доця до тепер їсть цицю
цілком погоджуюся з порадами п. Ksani щодо ГВ і какання!

моя доня зригувала приблизно до 10 місяців. я вважаю, що це було через гіперактивність дитини. Лікарі радили всілякі дурниці, але, так, як вона себе добре почувала - ніяких заходів ми не приймали. зараз (дитині 12 міс.) зригувань немає . до речі, є дітки, які зовсім не зригують!!! Це ж не відхиленням від норми! Smile всі дітки індивідуально розвиваються!!!
Догори

Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Про дітей Ваш часовий пояс: GMT + 4 Години
Перейти до сторінки 1, 2  далі
Сторінка 1 з 2

Перейти до:  

Всі права застережені© 2006 Умка.com.ua