УМКА
 SOS! Дільничний педіатр проти ГВ після року
Меню
·Головна
·Пошук
·Список учасників
·Зареєструватись
·Налаштування
·Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення
·Вхід
·Хто в Online
Вхід
Логін:
Пароль:
Запам'ятати мене з цього комп'ютера

Друзі

Школа для вагітних

Ангелятко та Ангеляткова наука

Реклама

Інтернет-магазин Умка.com.ua - товари для дітей

SOS! Дільничний педіатр проти ГВ після року

Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Грудне вигодовування
Попередня тема :: Наступна тема  

Що робити якщо дільничний педіатр проти грудного вигодовування
Змінити педіатра
8%
 8%  [ 1 ]
Переконувати його
16%
 16%  [ 2 ]
Прислухатись до нього
0%
 0%  [ 0 ]
Не звертати уваги
75%
 75%  [ 9 ]
Всього проголосувало : 12

Автор 
 Повідомлення
Yaremko
Консультант

Повідомлення: 80
ПовідомленняНаписане: середа червня 13, 2007 4:26 pm    Тема повідомлення: SOS! Дільничний педіатр проти ГВ після року Відповісти цитуючи

SOS! Дільничний педіатр проти ГВ (грудного вигодовування) після року.
Це дурість Mad . Але як постояти за себе перед лікарем. Question

Останні зміни: Yaremko (понеділок грудня 31, 2007 8:58 pm); всього змін: 2
Догори

ол
Site Admin

Повідомлення: 206

ПовідомленняНаписане: середа червня 13, 2007 10:32 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я би сказав так:
спочатку 2, потім 4, а якщо чимось заважає - 1
Догори

_lu_

Повідомлення: 81
ПовідомленняНаписане: четвер червня 14, 2007 11:18 am    Тема повідомлення: Re: SOS! Дільничний педіатр проти ГВ після року Відповісти цитуючи

Yaremko написав(ла):
SOS! Дільничний педіатр проти ГВ (грудного вигодовування) після року.
Це дурість Mad . Але як постояти за себе перед лікарем. Question

а чим він це мотивує, цікаво Rolling Eyes
я думала, такі "динозаври" вже усі "вимерли" Surprised

по-перше, я б проігнорувала такі його "настанови" і робила б по-своєму
потім роздрукувала б йому літературу про необхідність ГВ (бажано з посиланнями на рекомендації ВООЗ) Cool

ну, і зрозуміло, що наступного разу подумала б, чи варто прислухатися і до інших його рекомендацій Rolling Eyes Exclamation
Догори

Olka

Повідомлення: 208

ПовідомленняНаписане: четвер червня 14, 2007 1:13 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

по-перше ми свого педіатра ще в очі не бачили, та і не маємо наміру на нього дивитися
по-друге я б не довіряла жодній з його порад. Вибачте за узагальнення, бо педіатри можуть бути і хорошими, але - всі поради краще перепитати ще в інших лікарів, або фахівців (наприклад консультантів по ГВ).
по-третє я б принесла пачку статей, офіційних медичних видань про рекомендації годування до 2-3 років! А разом з тим і інші посібники по ГВ...
тільки от, на жаль, важко перевірити чи педіатр засвоїть ці матеріали... Crying or Very sad
Догори

Yaremko
Консультант

ПовідомленняНаписане: четвер червня 14, 2007 2:32 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Мені просто дико Mad
Я навіть подумати не могла що таке скаже мій дільничний педіатр
Mad
Мотивація настільки дурна, що гіршої не можна придумати: - "Бо це дитині шкодить, і нічого доброго в цьому не має". ДИКІСТЬ!!! Mad
Звичайно я його не буду слухати, але поміняти не зможу бо тільки дільничний педіатр офіційно дає лікарняне.
Але які документи йому преба показати щоб він таких дурниць дільше не казав?
Звичайно він може мати свою особисту думку яку хоче, але як лікар на роботі, мені здається що це тягне на адміністративну відповідальність Question
Чи я може помиляюся? Question [/url]
Догори

Olya

Повідомлення: 16
ПовідомленняНаписане: четвер червня 14, 2007 11:45 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

"чи педіатр засвоїть ці матеріали?... " - швидше всього - НІ!!

наш діяльничий "педіатр" (тобто сімейний лікар, який не в стані нормально полікувати дорослу людину) також в нас не був жооодного разу!!!! крім того, ні він, ні його медсестра навіть не дзвонять і не цікавляться здоров'ям дитини!! Evil or Very Mad це просто жахливо!
коли вперше я з 1 міс. дитинкою Exclamation прийшла на огляд до дитячого гастроентеролога, вона мені "порадила" купити "NAN" і сказала, що грудьми я годувати не зможу... мене це дуже здивувало і обурило, бо не було ніяких підстав для такого висновку...
а ще одна лікар порадила мені постійно зціджуватися для того, щоб наладити лактацію Shocked ...

Отже, матусі, найбільше прислуховуйтеся до своєї дитинки і материнського серця... і не тратьте сил та часу на те, щоб таким "лікарям" щось доводити!

і ще, я підтримую думку, що хороших лікарів зараз катастрофічно мало!
Догори

Olya

Повідомлення: 16
ПовідомленняНаписане: четвер червня 14, 2007 11:48 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

забула сказати, що моїй доні зараз 7 місяців і Вона успішно продовжує "їсти цицю"!! Very Happy
Догори

_lu_

Повідомлення: 81
ПовідомленняНаписане: п'ятниця червня 15, 2007 11:13 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Olya написав(ла):

а ще одна лікар порадила мені постійно зціджуватися для того, щоб наладити лактацію Shocked ...

а з цим "зціджуванням" вони зовсім подуріли!! Surprised нам в пологовому всі лікарі та акушерки тільки й "радили" зціджуватись Shocked при потребі, а частіше без!
і що найгірше - їх слухають, бо більшість мамочок просто не мають доступу до нормальної сучасної літератури по ГВ!
але ж лікарі мають! їм же проводять різні там семінари, курси підвищення кваліфікації! а толку... Confused
Догори

Yaremko
Консультант

ПовідомленняНаписане: субота червня 16, 2007 4:24 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я знайшла два накази МОЗ України кого зацікавить дивіться Razz

Про затвердження принципів підтримки грудного вигодовування, критеріїв та порядку оцінки закладу охорони здоров'я на відповідність статусу "Лікарня, доброзичлива до дитини"

http://www.moz.gov.ua/ua/main/?docID=6533

та Про затвердження галузевої програми "Підтримка грудного вигодовування дітей в Україні на 2006-2010 роки"
Доречі там написано що за даними міжнародного багатоіндикаторного дослідження домогосподарств, проведеного у 2005 році, рівень виключного грудного вигодовування дітей в Україні до шести місяців складає 6%. Лише 25% дітей в Україні щорічно народжуються у пологових будинках, які мають статус "Лікарні доброзичливої до дитини", тобто в таких, які сприяють успішному початку грудного вигодовування. Також лише 5% пологових будинків дотримуються перинатальних практик доказової медицини, які сприяють успішному грудному вигодовуванню. Не створена дієва наступність у дотримані вимог успішного грудного вигодовування на рівні інших закладів охорони здоров'я, які надають медичні і консультаційні послуги матерям і дітям (жіночі консультації, дитячі поліклініки, дитячі лікарні). Вимоги міжнародного зведення правил щодо збуту замінників грудного молока порушуються в 65% медичних закладів.
Я в шоці Sad

http://www.moz.gov.ua/ua/main/?docID=6554

а також знайшла сторінку ВООЗ з питань грудного вигодовування

http://www.who.int/topics/breastfeeding/ru/

Можливо ще щось найду то повідомлю, але якщо хто щось має то напишіть.

Так що якщо захотіти то можна "взути" лікарів Very Happy
Догори

Olka

ПовідомленняНаписане: вівторок червня 19, 2007 5:01 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

http://www.kormlenie.com.ua/journal/mif-gv.html
Цитата:

На втором году (12-23 месяца), 448 мл грудного молока обеспечивает (Kelly Bonyata, BS, IBCLC):

* 29 % потребности в энергии
* 43 % потребности в белке
* 36 % потребности в кальции
* 75 % потребности в витамине А
* 76 % потребности в фолатах (прим. переводчика - производные фолиевой кислоты)
* 94 % потребности в витамине B12
* 60 % потребностей в витамине C

Жирность грудного молока после года кормления возрастает в 2-3 раза (исследование проводилось в больнице Лис-Ихилов в Тель-Авиве, проф. Мендель и д-р Любоцки, опубликовано в "Педиатрикс").

Помимо питательных характеристик, грудное молоко также выполняет такие функции:
1. иммунная поддержка и помощь в формировании собственного иммунитета.
2. защита от аллергии.
3. защита от кишечных инфекций
.
Догори

Yaremko
Консультант

ПовідомленняНаписане: четвер червня 21, 2007 9:05 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я знайшла на сайті підтримки грудного вигодовування "Молочні ріки" - в списках форуму один із розділів "Информация по ГВ, которую можно показать врачу" Very Happy

http://breastfeeding.org.ua/forum/viewtopic.php?pid=6751#p6751

Виявляється ця проблема є дійсно болюча, бо добре ми знаємо і не послухаємося лікаря, але є і ті де єдине джерело інформації є лікар. То що тоді?
Можливо не треба мовчати коли лікар каже таку дурь!
Догори

Olka

ПовідомленняНаписане: п'ятниця червня 22, 2007 10:11 am    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

то Ви вже з ним розмовляли?? Яка була реакція? Smile
Догори

Yaremko
Консультант

ПовідомленняНаписане: п'ятниця червня 22, 2007 4:21 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Я не могла говорити з дільничним оскільки я живу біля Львова і вразі чого я б зверталась саме до нього. Confused
О так то.
Догори

Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Грудне вигодовування Ваш часовий пояс: GMT + 4 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  

Всі права застережені© 2006 Умка.com.ua