УМКА
 Група крові
Меню
·Головна
·Пошук
·Список учасників
·Зареєструватись
·Налаштування
·Увійти, щоб переглянути приватні повідомлення
·Вхід
·Хто в Online
Вхід
Логін:
Пароль:
Запам'ятати мене з цього комп'ютера

Друзі

Школа для вагітних

Ангелятко та Ангеляткова наука

Реклама

Інтернет-магазин Умка.com.ua - товари для дітей

Група крові

Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Планування сім`ї
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор 
 Повідомлення
Анна

Повідомлення: 1

ПовідомленняНаписане: п'ятниця травня 11, 2007 5:28 pm    Тема повідомлення: Група крові Відповісти цитуючи

Привіт! Підкажіть, будь ласка, чи має значення група крові ботьків при плануванні дитинки. Справа в тому, що мені кажуть, що у нас не сумісна кров (у мене 1-, а у нареченогог 2+) і при вагітності можуть бути проблеми.Чи це спрвді так чи міф?
Догори

ол
Site Admin

Повідомлення: 206

ПовідомленняНаписане: п'ятниця травня 11, 2007 5:33 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Наскільки знаю, проблема може виникнути, якщо в матері і дитини виявиться різний резус. За цим лікарі мають прослідкувати одрау при народженні дитини. Але ця проблема ніби вирішуються антирезусним гемоглобуліном. Який потрібно ввести матері після пологів якщо резус різний.

В нас так і було (тільки в межах однієї групи). Все Ок.

Але я в цих питаннях повний профан Embarassed
Догори

_lu_

Повідомлення: 81
ПовідомленняНаписане: п'ятниця травня 11, 2007 11:47 pm    Тема повідомлення: Re: Група крові Відповісти цитуючи

Анна написав(ла):
Привіт! Підкажіть, будь ласка, чи має значення група крові ботьків при плануванні дитинки. Справа в тому, що мені кажуть, що у нас не сумісна кров (у мене 1-, а у нареченогог 2+) і при вагітності можуть бути проблеми.Чи це спрвді так чи міф?

це індивідуально... можуть виникнути, а можуть і ні
але те, що частіше будуть Вам аналізи крові робити, - на виявлення антитіл, здається, - то точно Rolling Eyes
ніхто не може спрогнозувати як протікатиме вагітність, яка група (точніше резус) буде у Вашої майбутньої малечі
Догори

Olka

Повідомлення: 208

ПовідомленняНаписане: понеділок травня 14, 2007 12:26 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Якщо дуже загально говорити то дитинка може мати або мамину або татову кров. Якщо мамину - тоді проблем не буде Wink

Радять дуже відповідально відноситися до планування вагітності, бо є ймовірність важкого перебігу, особливо наступних вагітностей.

Але за будь-якими кваліфікованими порадами краще звернутися до лікарів у медико-генетичному центрі - вул. Лисенка,31а, у Львові.
Догори

Olka

Повідомлення: 208

ПовідомленняНаписане: понеділок травня 14, 2007 12:30 pm    Тема повідомлення: Відповісти цитуючи

Цитата:
Резус-конфлікт і групова несумісність

Така ситуація може виникнути при вагітності резус-негативної жінки резус-позитивним плодом (резус-фактор від батька). При потраплянні еритроцитів плоду в кровообіг матері проти резус-фактор у неї утворяться антирезусні антитіла. У нормі кровообіг матері і плоду змішується тільки під час родів, тому теоретично можливим резус-конфлікт вважається при другій та наступних вагітностях резус-позитивним плодом. Але на практиці навіть при першій вагітності таке явище спостерігається досить часто. Лікарі пояснюють це тим, що часто відбувається підвищення проникності судин плаценти та мають місце різноманітні патології вагітності, які призводять до потрапляння еритроцитів плоду у кров матері і під час першої вагітності. Тому антирезусні антитіла необхідно визначати при будь-якій вагітності у резус-негативної жінки, починаючи з 8-ми тижнів. Саме на цьому терміні вагітності відбувається утворення резус-фактора у плоду. Акушери навчилися боротися із небезпекою виникнення резус-конфлікту. Із цією метою майбутній матері вводять антирезусний імуноглобулін.

При вагітності може виникнути не лише резус-конфлікт, але й несумісність за групами крові. Якщо плід має антиген, якого немає в матері, її організм може виробляти проти нього антитіла. Конфлікт може виникнути якщо: а) плід має II групу крові, а мати — I або III; б) плід має III, а мати — I або II групу; в) плід — IV, а мати — будь-яку іншу. Щоб уникнути неприємних та небезпечних ситуацій, пов’язаних із такими конфліктами, треба перевіряти наявність «групних» антитіл в усіх парах, де в чоловіка та жінки різні групи крові, за винятком випадків, коли чоловік має першу групу. Такі аналізи проводяться зараз у більшості лабораторій, щоправда, приватних. А визначити групу крові та резус-фактор можуть у будь-якій поліклініці чи лікарні.

http://gazetaua.com/ua/20/739/
Догори

Показувати:   
Нова тема   Відповісти    Форум Умка -> Планування сім`ї Ваш часовий пояс: GMT + 4 Години
Сторінка 1 з 1

Перейти до:  

Всі права застережені© 2006 Умка.com.ua